Savjeti Za Uređenje Velike Kuhinje

Većina nas žudi za velikom kuhinjom u kojoj je smješteno baš sve što želimo, od prostora za kuhanje i odmaranje do savršenog prostora za druženje i zabavu.


Prednosti velikih kuhinja su brojne, one imaju dovoljno radnih površina, svaki kuhinjski aparat naći će svoje mjesto, a i često su takve kuhinje srce doma.


Ali, iako nam se čini da je veliku kuhinju vrlo jednostavno naručiti i opremiti ponekad nam i veliki prostori mogu zadati glavobolju. Često je za velike kuhinje potrebno isto planiranja kao i za male u koje jedva sve stane.


Potpuno je razumljivo da vam je kod planiranje velike kuhinje potrebna pomoć stručnjaka koji znaju sve prednosti i mane kuhinja. 


Mi vam ovdje donosimo par savjeta kako biste bezbrižno uživali u planiranju svoje nove kuhinje.




Prostor


Kada naručujete kuhinju po mjeri sigurno znate da dobro trebate izmjeriti prostor prije bilo kakve narudžbe. Mi predlažemo da svakako naručite stručnjake da oni sami dođu kod vas i detaljno izmjere prostor, pregledaju gdje su utičnice i rasvjeta, jer tek tada ćete dobiti najbolju moguću ponudu za vašu novu kuhinju.



Stil Kuhinje


Ono u čemu svakako nećete pogriješiti je stil kuhinje. Koji god da odaberete, bio on klasičan, tradicionalan ili zadnji krik mode nećete pogriješiti. Velike kuhinje jednostavno će izgledati prekrasno u kojem god da su stilu.



Poigrajte se s Bojama


Što se tiče boje kuhinje, u velikim prostorima ne trebate pretjerano paziti koju boju ćete odabrati. Velike kuhinje dobro podnose i svijetle i tamne tonove. Kod malih kuhinja se obično predlažu svjetlije nijanse kako bi sama kuhinja izgledala veće, ali kod velikih kuhinja za tim stvarno nema potrebe pa pri odabiru boje možete odabrati i crnu ako vam je to omiljena boja.



Oblik Kuhinje


Oblik kuhinje u većini slučajeva se određuje prema prostoru koji je predviđen za kuhinju. Ako vaš stambeni prostor to dopušta svakako si odaberite kuhinju u obliku slova U, jer takve kuhinje imaju puno radnih površina i savršene su za velike obitelji koje su često zajedno u kuhinji.

Ako vam se taj oblik kuhinje ne sviđa koji god oblik da odaberete nećete pogriješiti.


Na našoj stranici imamo objavljen blog sa savjetima koji oblik kuhinje je najbolji za koje prostore pa više o tome možete pročitati na ovom linku.



Kuhinjski Otok Kao Srce Kuhinje


Većina nas žudi za ogromnim kuhinjskim otokom kao iz američkih filmova. Iako dosta njih nema tu privilegiju, u velikim kuhinjama zasigurno će se naći mjesto za vaš idealni kuhinjski otok.

Jer baš u velikim kuhinjama on može izgledati impresivno i u isto vrijeme biti vrlo koristan. No, i kod ovakvih kuhinja treba paziti da taj kuhinjski otok ne bude samo lijepa ploha koja se samo čisti, nego da bude i svrhovit pa bilo to da je zamjena za blagavaonski stol, dodatni ormarići za spremanje ili radna ploča na kojoj se kuha.




Kuhinjski Otok  - Kako odabrati pravi?

Istražite sve o kuhinjskim otocima, otkrijte njihove prednosti i nedostatke.

Saznajte više

Uživajte u Velikim Aparatima


Dok u malim prostorima morate dobro paziti na dimenzije aparata i unaprijed dobro isplanirati njihov raspored, kod velikih kuhinja imate privilegiju počastiti se najljepšim side by side hladnjakom ili velikim kućnim mikserom. Dopustite si komfor ako to možete.



Slobodan Prostor


Mnogi misle da trebaju popuniti sav kuhinjski prostor koji imaju pa ponekad to i ne ispadne baš najbolje. Nemojte se bojati slobodnog prostora. Ljepota velike kuhinje je u osjećaj prostranosti, stoga nemojte trpati gomilu nepotrebnih predmeta koji nemaju svrhu. Dopustite si prostor za nesmetano hodanje u kojem jedni drugima ne smetate dok boravite u kuhinji.


Također imajte na umu ako niste ljubitelj čišćenja da imate što manje otvorenih polica na koje će se lijepiti prašina i masnoća. Važno je da predmeti koje koristite svaki dan budu na dohvat ruke.




Dvosjed ili Sofa


Velike kuhinje često su prostor za druženje pa je zgodno napraviti relax kutak s sofom i stolićem u kojem se možete opustiti nakon ručka ili popiti kavu.




Rasvjeta


Rasvjeta može puno podići sam dojam kuhinje. Kod planiranja obratite pažnju na rasvjetu koja može cijeli prostor učiniti toplijim, a u isto vrijeme dobro ga osvjetljavati. Ako imate kuhinjski otok možete odabrati viseću rasvjetu koja zaista može učiniti prostor puno ljepšim. Također obratite pažnju da pri kupnji kuhinje možete naručiti i rasvjetu koja je odmah integrirana u kuhinju. 



Cijena


Velike kuhinje su obično skuplje od malih kuhinja, stoga budite spremni da ćete potrošiti ipak malo više novca. Odabirom kvalitetnijeg materijala vaša će kuhinja biti dugotrajnija i izdržljivija, ali i cijena će joj biti veća. Svakako pazite da odaberete kuhinju koja odgovara vašim potrebama i budgetu. Ponekad na prvu mislimo da nam sve treba, a onda shvatimo da neke funkcije na aparatima nismo nikada upalili. Ako imate ograničen budget, a veliki prostor, dobro razmislite hoćete li uštediti na kvaliteti ormarića ili na funkcijama kućanskih aparata.





Nadamo se da će vam ovi savjeti pomoći u odabiru vaše nove kuhinje. Ako trebate pomoć i mnoštvo korisnih savjeta i ideja svakako nam se javite i rado ćemo isplanirati vašu savršenu kuhinju.




Pročitajte naše druge objave te si olakšajte uređenje i kupnju nove kuhinje

20. Savjeta za Uređenje Kuhinje

Kako izbjeći rečeniku -  "Da smo to znali prije napravili bi drugačije“

Saznajte više

Uobičajene Pogreške pri Kupnji Kuhinje