Sajam kuhinja 2020. Skok u budućnost - Nobilia i Häcker

Häcker update Systemat 3.0 – tako bi se mogao nazvati ukupni dojam ovogodišnjeg next Level In House sajma koji se ove godine održavao u „kućnom izdanju“ kod Häckera.

Mi smo se zaputili put Rödinghausen kako bi prvo posjetili Häcker, našeg partnera vrhunskih i ekskluzivnih kuhinja, čiji dizajn ukrašava mnogobrojne domove u Hrvatskoj. Moramo priznati da nas se dojmila, kao i uvijek, organizacija, točnost i funkcionalnost ovog sajma, a kako i ne bi kada dolazite Njemcima u goste. Kao i kod njihovih kuhinja, u organizaciji sajma nema greške pa čak i u ovim izazovnim vremenima.

Između više od 2500 posjetitelja koji su svi redom iz svijeta prodaje i distribucije njihovih kuhinja našli smo se i mi iz Studia Plus, kako bi iz prve ruke saznali što su novo skuhali u Häcker kuhinji za 2021. I ostali smo nemalo iznenađeni. Naime, u Häckeru, stoljetnoj tradiciji koja uvijek korača u budućnosti, svoju su Systemat liniju „ upgradali“ na operativni sustav 3.0 kako bi još više odvojili ovu ekskluzivnu liniju od potrošačke „Classic“ linije.


Predstavljeno je čak 48 novih fronti za Systemat 3.0 – uz lak tu su razni drveni materijali kao i drvene replike poput oraha i ariša.

Ozbiljni pomak u kuhinjama je Perfect Sense tehnologija – više nema otisaka prstiju na našim prekrasnim glatkim mat frontama. Uz nove fronte, dodano je još boja pa tako sada Häcker u Systematu nudi čak 192 boje što i ne čudi jer Systemat je uvijek bio i biti će pionir u dizajnu i kvaliteti. Nijedna druga kuhinjska kolekcija nije bila toliko presudna za njemačku kuhinjsku industriju kao Systemat. Kombinacija avangardnih elemenata, prirodnih materijala i inovativne tehnologije uz eleganciju, klasu i luksuz stvorila je liniju vrijednu divljenja i nadahnuća u kojoj se iznova uživa svakoga dana.


No, nije samo Systemat linija donijela novosti. U Classic liniju su dodali još boja, a najvažnije je od svega što su napravili još veći zaokret prema ekološkoj proizvodnji kuhinja, što i je dio društvene odgovornosti koju Häcker njeguje i unapređuje  već dugi niz godina.


Nakon pustolovine u Rödinghausenu, otišli smo prema gradu Verlu koji je dom Nobili, magičnoj  tvornici kuhinja koja zauzima nevjerojatnih 250.000 kvadratnih metara i zapošljava preko 3770 ljudi. Nobilia je jedan od četiri najvažnija poslodavca za stanovništvo u Verlu i okolnim mjestima, čime podržava lokalno stanovništvo i ozbiljno puni proračun grada, a i regije. 

Ovaj renomirani proizvođač  je u 2019. godini proizveo 753 tisuće kuhinja što odgovara brojci od 3400 kuhinja dnevno. Ove impresivne brojke rezultat su iskustva i dobre poslovne prakse u točno 3/4 stoljeća, odnosno 75 godina koliko Nobilia postoji.


Njihov In House sajam održao se pod sloganom Jučer. Danas. Sutra. na 5000 m2 izložbenog prostora. Odveli su nas u prošlost izložbom  koja prati rad Nobilie zadnjih 75 godina, a kraj izložbe smo dočekali u njihovom laboratoriju u kojem se mućkaju planovi za budućnost. A između prošlosti i budućnosti nalazi se sadašnjost i ona je doista impresivna.


Izložba je pokazala da u Nobili ne gube vrijeme. Na 106 eksponata kuhinja, kupaonica i dnevnih boravaka vidjeli smo razne inovacije u izvedbi, frontama i tehnici izrade. Srce izložbe su bila 49 dizajna kuhinja od svakodnevnih kuhinja i njihove funkcionalnosti do kuhinja planiranih za evente.

Kuhinje imaju nove visine gornjih elemenata i fronte s okvirima mogu se izraditi do stropa pa su otvorili nove mogućnosti za kuhinje koje su van standarda i koje zahtijevaju više angažmana u samoj izradi.

Quartz radne ploče novitet su koji je oborio s nogu i koji će svatko s instančanim ukusom za dizajn htjeti u svojoj kuhinji. Easytouch fronte sada imaju još boja, a otisci prstiju na glatkim matiranim površinama otišli su u ropotarnicu prošlosti. 

Sve u svemu, ova 2020. je možda ostavila gorak okus u ustima, no dizajni kuhinja za 2021. obogatiti će svako nepce rapsodijom ljepote i funkcionalnosti.






Kupi WaveActive perilicu i sušilicu i poklanjamo ti štapni usisavač