Zašto je važno posjetiti salon prije kupnje kuhinje

Danas je sve više i više uobičajeno kupovati stvari preko interneta. Živimo u digitalnom dobu u kojem sve rješavamo u par klikova. Tako isto u par klikova možemo naručiti svoju novu kuhinju. Postoje razne aplikacije u kojima možemo u potpunosti preurediti cijeli svoj dom, upišemo samo točne dimenzije, odaberemo namještaj i aparate i imamo našu željenu kuhinju dizajniranu na ekranu. Izgleda odlično i moramo priznati da nikada nije bilo jednostavnije preurediti stan nego danas. Da, ali ne baš. 



Uređenje kuhinje je jedna od najskupljih stavki u domu, pa ako niste milijunaš onda svakako ne trošite novce prije nego što ste sigurni da naručujete baš ono što želite, što vam treba i što će biti funkcionalno svaki dan dok kuhate.




Donosimo vam par činjenica zbog kojih bi ipak prije kupnje bilo korisnije posjetiti izložbene salone.

Ekran vs. Salon


Iako na internetu možete pregledati pregršt fotografija kuhinja i dobiti ideju onoga što želite u svom domu, bilo da kupujete novu kuhinju ili samo obnavljate postojeći, u izložbenim salonima osim onog vizualnog dobit ćete i iskustveni osjećaj.

Možda će vam se uživo više svidjeti tradicionalni stil iako ste bili uvjereni da želite moderan. Osim toga izložbeni saloni vam pružaju priliku da istražite i usporedite što je sve dostupno i što želite.




Boja Kuhinje


Također je vrlo važna odluka - boja kuhinje. Donijeti odluku o boji kuhinjskih ormarića i radne ploče može zaista ponekad biti frustrirajuća ako se dvoumite. Na interenetu možete vidjeti mnoštvo boja, nijansi, uzoraka, ali pravi dojam možete steći samo uživo. Osim toga boja na ekranu rijetko odgovara boji uživo. Pogotovo kada se radi o završnim obradama. Ono što vidite i što dodirnete uživo ipak stvara puno bolji osjećaj od onoga što se može naći na internetu. Osim toga možda vam se tradicionalni stil kuhinje i njihovi ormarići nikako nisu svijdeli dok ste surfali, a u salonu ćete se možda baš zaljubiti u ovaj stil kuhinje. U svakom slučaju izravno supoređivanje i realni prikaz u prostoru nikako se ne može usporediti niti mijenjati sa slikom na ekranu.


Sitni Detalji


Šetajući kroz salon možete uočiti i zanimljive detalje, poput ručkica na ormarićima. Možda ćete se iznenaditi kako dobro izgleda kuhinja s velim ručkicama, a vi ste imali ideju naručiti kuhinju bez ručkica. 




Nezamijenjivi Savjeti Stručnjaka


Naravno, jedna od najvećih prednosti je što možete dobiti bezbroj savjeta od prodajnih stručnjaka koji imaju odgovore i rješenja na sva vaša pitanja. Njihovo iskustvo i praksa ne mogu se zamijeniti s chatom na interentu. Često na interentu razgovarate s robotom koji unaprijed ima ispogramirane odgovore, a ako i nije robot obično su to ljudi koji vode i druge razgovore u isto vrijeme.  U salonu možete dogovoriti termin i nitko, ali baš nitko vas neće ometati dok razgovarate i projektirate svoju novu kuhinju. I možda će vam dati odlične ideje na primjer oko uštede prostora i funkcionalnosti koja vam do tada nisu bile niti na pameti.


Sve u svemu, iako možete dizajnirati i naručiti svoju novu kuhinju bez napuštanja doma, složit ćete se da oko ovako velikih stvari to možda i nije baš najbolja odluka. Ako niste od onih koji vole šetati po shopping centrima, posjetite barem jednom izložbeni salon kuhinja, pogledajte što se nudi, usporedite cijene i kvalitetu. 

Najbolje bi bilo da se na internetu unaprijed informirate i onda prodajne stručnjake ispitate sve do sitnih detalja. Unaprijed istražite koji se sve materijali koriste za izradu kuhinje, koje su njihove prednosti, koji stil kuhinje vam se najviše sviđa, koji aparati su najbolji za ono što vama treba itd…dođite spremni u salon i onda će vam biti dovoljan samo jedan posjet na kojem ćete dogovoriti sve do zadnjih detalja.


Vidimo se!




Javite nam se i rezervirajte svoj termin kako bismo vam pomogli u odabiru vaše nove kuhinje


Koju boju kuhinje odabrati?