Ugradbeni ili Samostojeći Aparati u Kuhinji?

          Sve više i više je praksa da se vlasnici kuhinja odlučuju za kupnju ugradbenih aparata, umjesto da se jednostavno odluče za samostojeće za koje ne trebaju dodatni ormariće niti ništa. Dostave vam aparate, jednostavno ih uključite u struju i stvar je riješena.
          No, zašto se većina ipak odlučuje za ugradbene aparate?
          U nastavku vam donosimo neke od razloga.


          Iskorišten je Svaki Centimetar Kuhinje


          S ugradbenim aparatima možete maksimalno iskoristiti svoj prostor. Dizajner kuhinja će vam pronaći način da organizira prostor tako da se iskoristi svaki centimetar kuhinje.

          Ako imate malu kuhinju, s ugradbenim uređajima dobit ćete osjećaj prostranosti, pa će i kuhinja izgledati veća nego što jeste.

          Kada radite kuhinju po mjeri, ormarići će biti izrađeni po mjeri, aparati prilagođeni da se najbolje uklope i da se maksimalno iskoristi prostor i tako dobije na funkcionalnosti. Na taj način možete dobiti savršen dizajn vaše nove kuhinje.



          Više Prostora na Radnoj Površini


          Mikrovalna pećnica je uređaj koji najčešće stoji na radnoj ploči i zauzima dragocjeni radni prostor. Često se dogodi da nam je većina radne ploče zauzeta aparatima koje koristimo vrlo rijetko. Kako bi to izbjegli, možemo unaprijed isplanirati prostor u koji ćemo spremiti kućanske aparate i tako dobiti mnogo više korisnog radnog prostora, a i sama kuhinja će nam izgledati ljepše.

          Dobar Raspored


          Često prilikom dizajniranja kuhinje kupci ne posvećuju dovoljno pažnje kućanskim aparatima. Kreiraju kuhinju, a onda naknadno kupuju aparate. Svaki stručnjak za dizajn će vam reći da je to krivo i da proces ide obrnuto. Prvo aparati pa kuhinja ili zajedno u isto vrijeme. Jer na primjer možda ćete kupiti perilicu suđa koja ima izbočenu ručku za otvaranje, a nalazi se pod pravim kutem s ladicama i onda se dogodi da se gornja ladica ne može otvoriti jer joj smeta perilica.

          Također ako imate ugradbene aparate možete napraviti raspored da su jedan iznad drugog. A ono najvažnije možete ih rasporediti da budu na vama najprikladnijem mjestu i da su potpuno integrirani. Tako će vaša kuhinja biti funkcionalnija, a izgledom puno ljepša.

           

          Ugradbeni Aparati Tamo Gdje Ja Želim?


          Svi mi imamo svoje navike i različito se ponašamo u kuhinji. Ono što je bitno je da kuhinja bude složena  onako kako nama najviše odgovara. A kako bi to ostvarili najbolje je da uređaji koji se najčešće koriste budu na lako dohvatljivim mjestima za razliku od onih koji se jako rijetko koriste. Dizajnirajući svoju kuhinju zajedno s ugradbenim aparatima možete stvoriti idealan prostor za vas i obitelj.

          Dizajn Aparata


          Iako danas i samostojeći aparati izgledaju besprijekorno, ako ih ne uzimate u kompletu (pećnica, perilica i ploča za kuhanje) tj. u istom ili sličnom dizajnu mogu dosta nagrditi izgled, a kuhinja može izgledati razbacano. Dok kod ugradbenih aparata možete bez problema balansirati između cijene i kvalitete jer ono što izaberete se neće vidjeti, biti će ugrađeno u kuhinju. Moramo priznati da ima predivnih samostojećih aparata koje bi svatko htio gledati svaki dan i ne bi htio sakriti ih u ormarić, ali ti aparati su ponekad jako skupi pa je jeftinije rješenje ugradbeni aparat, a kuhinja će izgledati jednako lijepo.


          Također, aparat koji vjerojatno nitko ne bi sakrio u ormarić je side by side hladnjak. Ali zato možete perilicu rublja integrirati u kuhinju i ugraditi u ormarić. Nitko je neće vidjeti a vi ćete dobiti više prostora u kupaonici.


          Odabir ugradbenih ili samostojećih aparata ipak je stvar osobnog ukusa i preferencija. Najbitnije je da vam je kuhinja u svakom trenutnu funkcionalna i lijepa. A da bi to ostvarili i da vam poslije ne bi bilo žao, najbolje da se posavjetujete sa stručnjacima pa i s prijateljima koji imaju slične navike kao vi. 

          Što god odabrali, ugradbene ili samostojeće aparate, ponekad je pametnije potrošiti koju kunu više i odabereti aparate višeg energetskog razreda, jer ćete tako dugoročnije uštedjeti.




          I naravno odaberite aparate koji su vama potrebni, s funkcijama koje su vama najpotrebnije.


          Sve na jednom mjestu

          Javite nam se i zajedno ćemo odabrati kuhinju i aparate koji najbolje odgovaraju vašem stilu i prostoru.

          Pročitajte i naše ostale objave

          Zašto je važno posjetiti salon prije kupnje kuhinje