Online planiranje kuhinje iz udobnosti doma - u samo par koraka do nove kuhinje

U redu, odmah ćemo priznati, nije baš u par koraka. Ali, koje remek djelo se može napraviti u par koraka? Da je tako, svi bi imali savršene frizure, fantastična odjela,  jeli bi samo Michelin 3 zvjezdice jela, a sve bi kuće izgledale kao iz časopisa. Za sve što je lijepo, funkcionalno, oduševljava i koristi, treba vremena. Kao što frizer mora potrošiti barem 2 do 3 sata na vašu frizuru, tako je i kreiranje kuhinje proces koji će uzeti vremena. U konačnici, ne želite biti brzipleti i kasnije požaliti, zar ne?

Danas, kada smo u situaciji da moramo biti inovativni u rješenjima, tehnologija kojom raspolažemo nam je uvelike olakšala situaciju. Kao što djeca uče preko online škole, ljudi odrađuju posao i sastanke iz dnevnog boravka, tako je i online planiranje kuhinje po mjeri bez greške.

Na prvu se može činiti da je nemoguće isplanirati kuhinju, jer niste opipali materijal, niste vidjeli boju uživo, niste se stopili s prostorom, „vibrom“ kuhinje, niste ispipali desetke uzoraka radne plohe i fronti. No, mi u Studiu Plus smo vrlo vješti u tome što radimo i sve nedostatke „real feela“ kompenziramo bez problema. I tu dolazimo do one naše male laži iz naslova – nije par koraka, malo ih je više. 

No, krenimo od početka!


Odabir modela kuhinje

Naravno, potrebna vam je nova kuhinja. Na našim stranicama je ponuda kuhinja impresivna, naše Nobilia i Häcker kuhinje doista obaraju s nogu. Listajući po modelima, od tradicionalnih do modernih, teško je odlučiti se jer su sve prekrasne. Ipak, imate neku viziju i jasno vam je što se može uklopiti u vaš prostor, a i koji dizajn preferirate.

I Nobilia i Häcker kuhinje imaju ogroman izbor i što god odaberete, nećete pogriješiti. A možda ne možete odabrati model, sve vam je lijepo ili vam ništa od ponuđenog (ako je to uopće moguće) ne sjeda u vaš prostor. Ali, to je moguće samo na prvi pogled. Jer uz našu stručnu pomoć i desetogodišnje iskustvo u projektiranju kuhinja, ne postoji prostor koji nije dobio savršenu kuhinju koja se idealno uklopila u okruženje.

Ako imate dilemu, ne očajavajte. Upravo smo zato ovdje kako bi vam pomogli u odabiru modela. Danas su na tržištu razni 3D programi za projektiranje kuhinje online, no ako niste arhitekt ili građevinar ili ste malo manje vješti s alatima koje nude ti programi, frustracija koja će iznjedriti iz nekoliko pokušaja projektiranja biti će ogromna i s upitnim rezultatima.

Mi u Studiu Plus preferiramo kontakt nekim od niže ponuđenih opcija, jer cijenimo „ljudski dodir“ pa makar i na daljinu.


Komunikacija s projektantom

Odlično, prosurfali ste kroz naše stranice, oduševili se s kuhinjama, možda već odabrali model ili ne, nema veze. Vrijeme je da nas kontaktirate. To možete napraviti mailom, Messengerom ili telefonom, kako god preferirate. Jedno je sigurno – komunicirati ćemo dosta, možda toliko da ćemo se nakon ove kuhinje zvati na krizme i rođendane. Ali možda bolje ne :).

Ono što je najvažnije u komunikaciji s projektantom su dimenzije. Nakon stotina i stotina projektiranih kuhinja, ništa nas ne može iznenaditi, pa kada i klijent pogriješi u izmjeri, mi ćemo to primijetiti. No, naravno, moramo imati neke smjernice u vezi prostora da znamo s čime raspolažemo.

Nakon izmjere, pričamo o željama, modelima i potrebama. Da li želite kuhinju u trokut, linearnu, s otokom ili bez, želite li ovu ili onu boju, fronte s dugačkim ručkama ili na touch.

Idealno nam je nastaviti komunikaciju mailom kako bi vam mogli slati izgled materijala s jako dobrim opisom kako biste stekli realni dojam o kakvom je materijalu riječ. Ista stvar je s bojama fronti i radne plohe.

Online planiranje kuhinje možemo odraditi i sastankom preko Skypea, What's Upa ili neke druge platforme za video poziv. Važno je da u svakom trenutku znate što želite i što mi radimo za vas te u kojoj je fazi projektiranje vaše kuhinje.

Kada dogovorimo sve elemente koji su potrebni u jednom mailu / video pozivu, slijedi projektiranje.

Recimo da smo do sada komunicirali dva puta mailom i jednom telefonom.


Projektiranje kuhinje

Kuhinja je nacrtana i šaljemo je mailom. Vi je pogledate i čujemo se telefonom dok zajedno gledamo u nacrt i komentiramo. U idealnom scenariju, pogodili smo iz prve i kuhinja je dogovorena.

Kako ništa u životu nije savršeno, tako je mala vjerojatnost da ćemo se pogoditi iz prve, no zato postoje popravci koje odradimo u tom jednom ili dva razgovora. Sad komuniciramo već 5. put, znamo si imena ujaka i omraženih rođaka, dijelimo susjedske tračeve i na tragu smo savršene kuhinje za vas. Još koja promjena broja ladica, ugradnja par izvlačnih elemenata, dvije, tri preinake veličine zidnih ormarića i voila – kuhinja je spremna.

Dostava i montaža

Odabrana kuhinja, bilo da je Nobilia ili Häcker, proizvodi se u Njemačkoj. Njihove kuhinje imaju sve certifikate najviše kvalitete, stoga im i treba vremena da se proizvedu. Optimalno čekanje da se vaša kuhinja proizvede je 5 tjedana.

Kada kuhinja dođe u naše skladište, pregledamo je još jednom prije isporuke i naši monteri kreću prema vama. I to je prvi susret nas i vas uživo. Poštujući sva pravila higijene i socijalnog distanciranja, naši monteri su adekvatno opremljeni da ih možete pustiti u svoj stan ili kuću, a kuhinja se načelno montira u jedan dan.


I kada prođu zabrane i otvore se saloni, online planiranje kuhinje će i dalje biti dostupno za sve kojima se naprosto ne da odlaziti u grad, ne šeće po salonima i jednostavno obožavaju digitalnu komunikaciju i organizaciju života iz udobnosti vlastitog doma. Naravno, kada se budemo opet mogli susresti uživo, moći ćete provjeriti u salonima sve boje i fronte, a dalje ostatak odraditi online.

Naime, s obzirom na to da su naše kuhinje izuzetno cijenjene i kvalitetne, termini za crtanje kuhinje u salonima se čekaju po nekoliko dana pa je online komunikacija još jedna prednost za Vas.

I tako se online planira kuhinja.

Häcker kuhinje - stoljetna tradicija koja uvijek gleda u budućnost