Kuhinja po mjeri ili blok kuhinja - što odabrati?

Kuhinja centralno mjesto stana ili kuće, mjesto gdje se družimo s obitelji, gdje započinjemo jutro uz kavu i zabavljamo s prijateljima uz večeru ili bocu dobrog vina. Zato je važno da upravo kuhinji posvetimo najviše pažnje pri uređenju životnog prostora.

Danas u ponudi postoji niz blok kuhinja koje se mogu kupiti dosta povoljno i trajat će neko vrijeme te će definitivno služiti svrsi. Svakako da je obnavljanje postojećih ormarića ili kupovina blok kuhinje dobra ideja, no, da li je dobra investicija za životni prostor.

Ako se pitate zašto bi išli u izradu kuhinje po mjeri uz tu veliku ponudu blok kuhinja, evo nekoliko jako dobrih argumenata.

1. Kvaliteta

Od okova do ručkica, od materijala do boja, od push sistema do stopera, kuhinje po mjeri napravljene su da traju. Njihov vijek trajanja je preko 20 godina i većina ih ima dugogodišnju garanciju na materijale i mehanizme. Blok kuhinje su uglavnom izrađene od materijala niže kvalitete, većinom su spajane ljepilom i nemaju dugi vijek trajanja.

2. Izbor

Proces izrade kuhinje po mjeri dopušta vam potpunu slobodu u kreiranju kuhinje koja odgovara vašem stilu života. Birate apsolutno sve – materijale, boju, ručkice, okove, radnu ploču, visinu, broj polica, ladica i organizatora kako bi optimizirali funkcionalnost kuhinje neovisno da li se radi o velikom ili malom prostoru. U tom smisli blok kuhinje nisu ni u konkurenciji. Izrađene su u točno određenim dimenzijama i funkcijama bez mogućnosti mijenjanja.


3. Iskorišten prostor

Prostor je skup, iskoristite svaki centimetar!

Kada govorimo o kuhinjama po mjeri, ne postoji višak prostora. Takve kuhinje dizajnirane su tako da iskoriste i zadnji centimetar. To je posebno važno kada je riječ o maloj kuhinji, ali je isto tako važno kada se radi i o velikim kuhinjama. Svaki tanjurić, čaša i boca naći će svoje mjesto u kuhinji koja je izrađena po mjeri.

Što se tiče blok kuhinja jako je teško naći kuhinju koja će biti u potpunosti prilagođena prostoru. Imajte na umu da u prostoru već postoje pripremljene instalacije, prekidači, odvodi i dovodi te da je vrlo teško pronaći gotovu kuhinju koja će se prilagoditi do zadnjeg centimetra.



4. Cijena

Mislite da je cijena kuhinje po mjeri puno veća od cijene blok kuhinje? Zapravo i nije baš tako. Cijena uvelike ovisi o vrsti drveta i svim dodatnim funkcijama koje možete odabrati. Danas je izbor zaista velik, a cijenu obično povećavaju razni dodaci i sitnice koje ne morate kupiti ako vam nisu potrebne. Cijena kuhinje po mjeri ne mora biti skupa, a može se potpuno prilagoditi vašim željama, od visine radne ploče do boje materijala.

5. Dodatna vrijednost

Razmišljate li u budućnosti o prodaji kuće ili stana? Kuhinja po mjeri definitivno će podignuti vrijednost vaše nekretnine i dodati WOW efekt vašem domu.

Općenito ljudi smatraju da je kuhinja po mjeri daleko skuplja od blok kuhinje, no to uopće nije točno. Ako razmotrimo sve dobrobiti koje proizlaze iz kuhinje po mjeri, jasno je da je to najpametniji potez i dugoročno puno isplativije rješenje.


Ako se odlučite na kupnju kuhinje po mjeri ne ustručavajte se pitati sve što vas zanima. Razgovarajte o svim detaljima i opcijama. Poslušajte savjete stručnjaka i dopustite im da vam daju ideje kako da složite najbolju kombinaciju u skladu s vašim budgetom. Vjerujte da oni imaju iskustva i susreli su se s raznim situacijama i klijentima te također imaju povratne informacije o zadovoljstvu samih kupaca.

Ukoliko želite poslušati naše savjete i dobiti rješenje za svaku vašu ideju slobodno nam se javite i rado ćemo vam pomoći u odluci te vam besplatno dizajnirati vašu kuhinju.

Detaljan vodič za kupnju kuhinje