Opremili smo cijeli stan

Prihvatili smo izazovan zadatak uređenja kompletnog stana po uputama arhitekta za mladog muškarca, od najvažnije prostorije u stanu – kuhinje, pa sve do najsitnijih detalja.


Mnogi će istaknuti da je uređenje stana za muškarca jednostavnije nego za žensku osobu, ali to nije uvijek tako. Koliko god se muškarci činili jednostavnijima u odabiru uređenja, zbilja mogu parirati ženama kada žele. Muškarci često imaju drukčiji, istančaniji ukus nego ljepše polovice pa se uređenje za muškarca često pretvori u kompleksniji rad nego što se to mislilo.

Po uputama arhitekta, naši stručnjaci uredili su ovaj moderan stan od najvećih prostorija do najsitnijih detalja i to s najboljim stvarima koje se ovog trenutka mogu pronaći u Hrvatskoj.

Možemo reći da se nije štedjelo ni na čemu, što je uvelike olakšalo uređenje stana, a ono što je klijentu bilo najbitnije je upravo da je kvaliteta neupitna. S obzirom na to da se radi o malenom stanu, najbitnije je bilo što funkcionalnije iskoristiti prostor. Povezanost cijelog interijera najbolje je istaknuta bojama koje se protežu kroz cijeli stan. Boje su moderne, neutralne i svaki dio stana podignut je detaljima u živim bojama.


Najvažnija prostorija u domu upravo je kuhinja koja je iz najnovije Häcker Classic kolekcije, dok su aparati Gorenje i Elica. Sudoper u kuhinji je od poznatog proizvođača Blanco. Kuhinjom dominira i šank za druženje, uz koji se omogućilo vizualno odvajanje kuhinje od ostatka stana. Kombinirane su svijetle i tamne boje, dok su površine kuhinje u visokom sjaju koji vlasniku i gostima omogućuje šarm luksuza. Vizualno viši dojam stropa osigurao se dizajnerskim visećim elementima koji osvjetljavaju prostor.

Da bi se pratio dojam elegancije kuhinjskih uređaja marke Gorenje, sama kuhinja, detalji noge na šanku, pipa i sudoper su crni. U donjim elementima su ladice, kako bi se prostor što bolje iskoristio, te su profili stavljeni umjesto klasičnih ručkica, budući da se radi o jednoj od najmodernijih kuhinja koje možete pronaći na tržištu upravo u našim salonima Studia Plus i na studioplus.hr.

U niši na bočnom zidu skriven je ugradbeni hladnjak marke Gorenje koji je u ravnini s ormarićima koji “glume” ostavu. Blagovaonski stol je od istog materijala kao drveni dijelovi kuhinje i dnevnog boravka, a stil nogu prati dizajn i boju na kuhinjskom šanku.


Dnevni boravak se spaja s hodnikom te vizualno odvaja životni prostor od ulaznog prostora. Moderan detalj su i elementi vješani na zidu koji odaju dojam kao da lebde, ali ni oni nisu u ravnini, kako bi se dobio dojam razigranosti i višedimenzionalnosti samog prostora.


Rasvjeta koja osigurava toplinu prostora nalazi se u otvorenim policama, a služi i kao ambijentalna rasvjeta u večernjim satima.

Vinska vitrina Dunavox dostupna je iz boravka i kuhinje te osim poslužne ima i estetsku funkciju. Površina koja se pruža od stropa do poda izdužuje cijeli prostor te se iz boravka pruža pogled prema hodniku kroz otvor u elementima, kako bi prostor dobio na prozračnosti.


Zbog malog prostora u kupaonici korištene su staklene površine i drvo koje odgovara uz crne detalje da se i u kupaonici osigura dojam elegancije i luksuza. Osim ogledala kraj umivaonika, postavljena je i polica umjesto ormarića, kako se ne bi dodatno zatvorio i zagušio ionako malen prostor.


Boje korištene u spavaćoj sobi su svijetle i iskorištena je cijela površina zida za postavljanje ormara. Da bi se osiguralo i istovremeno iskoristilo što više prostora, mjesto za televizor osigurano je unutar ormara. U sobi dominira krevet u živoj boji koji je glavni element u prostoriji.

Nove energetske naljepnice